Publicatii

CECCAR

În atenția stagiarilor: lucrarea „Contabilitate managerială”, ediția a IV-a, revizuită, este disponibilă la filialele Corpului

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția stagiarilor din anul I, semestrul I, o nouă ediție revizuită, a patra, a lucrării Contabilitate managerială.

Volumul, scris de Corina-Graziella Bâtcă-Dumitru, Daniela Artemisa Calu și Andreea Gabriela Ponorîcă, este structurat în opt capitole, care abordează politicile contabile privind determinarea costurilor și rezultatelor, tipurile de costuri, particularitățile privind determinarea acestora, utilizarea costurilor în luarea deciziilor și diferite metode de calcul al costurilor.

De asemenea, lucrarea conține și un capitol dedicat verificării cunoștințelor dobândite, numeroase exemple practice și teste de autoevaluare în urma parcurgerii materiei.

Volumul este disponibil spre vânzare la filialele CECCAR din întreaga țară, la prețul de 33 de lei. Detalii despre modalitatea de achiziționare puteți afla contactând filiala din județul dumneavoastră.

Cuprinsul lucrării poate fi consultat aici.

Expertiză contabilă, o nouă publicație care vine în sprijinul stagiarilor, disponibilă acum la filialele CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a lansat o nouă publicație de mare utilitate, destinată îndeosebi stagiarilor din anul III – Expertiză contabilă.
Lucrarea, realizată de lect. univ. dr. Sergiu-Bogdan Constantin, cadru didactic la Academia de Studii Economice din București, și Florentina Pantazi, expert contabil și doctor în științe economice, analizează în patru capitole, așa cum se anunță încă din titlu, cele mai importante aspecte referitoare la expertiza contabilă.
În capitolul I – Abordări conceptuale privind expertiza contabilă – sunt redate aspecte privind conceptul de expertiză contabilă (definiție, trăsături, obiect, reglementări), tipurile de expertize (judiciare și extrajudiciare), persoanele care pot efectua expertize contabile, respectiv Normele nr. 1.044/2010 aplicabile misiunii de expertiză contabilă judiciară.
Articol complet îl puteți consulta în revista CECCAR Business Magazine.

„Managementul performanței”, o nouă publicație care vine în sprijinul stagiarilor

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) pune la dispoziția stagiarilor o nouă publicație de mare utilitate – Managementul performanței.

Lucrarea, realizată de Corina-Graziella Bâtcă-Dumitru, Daniela-Nicoleta Sahlian și Cleopatra Șendroiu, analizează în opt capitole cele mai importante aspecte referitoare la managementul performanței, precum măsurarea performanței, analiza cost-volum-profit și performanța și decizii manageriale pe termen scurt bazate pe costuri.

În capitolul introductiv – Managementul performanței: măsurare și control – este explicat conceptul de performanță și sunt definite concepte precum performanța organizațională, responsabilitatea socială corporativă, măsurarea performanței organizaționale, indicatorii-cheie de performanță și controlul performanței.

În Capitolul I (Măsurarea performanței prin metoda Activity Based Costing) se prezintă istoricul și cauzele costurilor pe procese, organizarea calculației costurilor pe procese, variante ale calculației costurilor pe procese, pentru ca, în partea de final, să fie abordată folosirea metodei ABC în analiza rentabilității clienților. Cel de-al doilea capitol, intitulat Măsurarea performanței prin metoda costurilor-țintă, aduce în discuție caracteristicile și necesitatea acestei metode, obiectivele și etapele de parcurs, fiind detaliată metodologia determinării costurilor-țintă și prezentate exemple privind aplicarea acestei metode.

„Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat”, disponibil acum și în varianta electronică

Pentru a veni în sprijinul candidaților la examenul de acces la stagiu, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a lansat varianta electronică a Ghidului de acces.

Acesta este disponibil pe platforma online https://librarie.ceccar.ro.

Reamintim că CECCAR nu se asociază cu anunțurile altor entități care oferă informații cu privire la modalitățile de acces la profesia de expert contabil/contabil autorizat, la subiectele examenului și nici cu alte publicații care pretind că susțin pregătirea în vederea susținerii examenului de acces. Subiectele și rezolvările vehiculate de alte entități prin diverse canale de comunicare nu sunt avizate de CECCAR.

Parcurgerea programelor de pregătire premergătoare examenului, precum și utilizarea ca suport de studiu a publicațiilor emise de CECCAR sunt pași esențiali în asimilarea cunoștințelor necesare.

Recomandăm citirea cu atenție a condițiilor de utilizare a publicațiilor în format electronic emise de CECCAR, disponibile pe site-ul mai sus amintit.

Organisme internationale